Siirry suoraan sisältöön

Suomen rannikkokaupungit

Tietoa Suomen rannikkokaupungeista

Suomen rannikkokaupungit

Suomen rannikkokaupungit houkuttelevat matkailijoita

Suomen merenrantakaupungit ovat mainioita kotimaan matkakohteita. Niissä yhdistyvät raikas meri-ilma, kauniit maisemat ja idylliset kahvilat. Varsinkin lämpiminä kesäkuukausina niistä löytyy paljon muutakin tekemistä, kuin terassilla istuskelu. Monessa paikassa voi vuokrata veneen tai kanootin ja ihailla paikkakuntaa eri näkökulmasta. SUP-laudan vuokraus tarjoaa jännittävän ja ikimuistettavan kokemuksen. Suomen kesäisin rannikkokaupunki Naantali, tarjoaa perheen pienimmille mielekästä tekemistä lasten rakastamassa Muumimaailmassa. Aikuisten matkalla voi keskittyä erilaisiin kulinaristisiin nautintoihin ja poiketa paikallisiin ravintoloihin maistamaan paikkakunnan kalaherkkuja. Kesällä voi lähteä kaupunkikierrokselle ja kiertää vaikka koko Suomenlahden. Reitiltä löytyy matkailijoille monia vierailemisen arvoisia kohteita.

Suomen rannikkokaupungit ovat mukavaa vaihtelua sisämaan matkailulle, sillä ne antavat mahdollisuuden tehdä retkiä lähistön saarille. Jokainen rannikkokaupunki on omalla tavallaan viehättävä, joten niihin pitää poiketa valitakseen oman suosikkinsa.

Suomen rannikkokaupungit

Rannikkokaupunki jokaiseen makuun

Suomen monesta kauniista rannikkokaupungista voi valita mieleisensä matkakohteen. Mikäli pelkkä automatkailu ei lomalla kiinnosta, voi osan matkasta kulkea helposti vesiteitse. Esimerkiksi Turusta Helsinkiin pääsee kulkemaan mukavasti lautalla. Turun linna, kauppatori ja Aurajoen rannalla sijaitsevat ravintolat ovat vierailemisen arvoisia paikkoja.

Hangon kuvankauniit hiekkarannat ovat näkemisen arvoiset. Lämpimällä säällä voi pulahtaa, vaikka mereen virkistäytymään. Helsinki on varmasti kaikista Suomen rannikkokaupungeista tunnetuin. Helsingissä yhtenä suosittuna matkakohteena on jykevä Suomenlinna, jonne pääsee pienellä lautalla. Katajanokan Sky Wheel -pyörä tarjoaa parhaat näköalat merimaiseman ihailuun, mikäli ei pelkää korkeita paikkoja. Hernesaaren rannassa on kesäisin paljon mukavia tapahtumia.

Suomen saaristot luontokohteena

Saariston rengastie on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kaunista Turun saaristoa. Erikoisen tästä reitistä tekee mahdollisuus kulkea yhteysalusten, lossien ja maantielauttojen lisäksi myös siltoja pitkin. Koko reitti on pituudeltaan noin 250 km. Suomen saaristoon voi tehdä myös helppoja päiväretkiä. Majakkasaaret ovat suosittuja matkakohteita, sillä majakat koetaan jollakin tavalla salaperäisiksi.

Upeat Suomen saaristot ovat täynnä mahtavia luontopolkuja kaikille, jotka pitävät luonnossa liikkumisesta. Saaristoalueiden kävelyreittien ja luontopolkujen karuun kauneuteen on helppo ihastua. Saaristomaisemissa voi myös halutessaan vuokrata mökin ja viipyä yön tai pari. Vanha sotilassaari Örö on mukava kohde päiväretkelle. Nauvon Pärnäisistä pääsee kolmessa tunnissa Jurmoon ihailemaan kaunista saaristoluontoa.

Suomen rannikkokaupungit olivat entisajan kauppapaikkoja

Sivustomme rannikkoseudun sanomat kertoo rannikkoseudulla tapahtuvista asioista. Lisäksi tietoa löytyy myös erilaisista tapahtumakalentereista ja turisteille tarkoitetuista infolehtisistä. Suomen rannikkokaupungit ovat suosittu matkakohde myös ulkomaisille turisteille ja moni rannikkokaupungeistamme on mainittu myös kansainvälisillä matkailusivustoilla. Vaasa on historiallinen lomakohde, jossa voi tehdä matkan menneisyyteen. Vanhan Vaasan rauniot, kirkot, kauppahalli ja 1800-luvun lopussa valmistunut kaupungintalo kannattaa käydä katsomassa. Lähistöltä löytyy myös Merenkurkun saaristo, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Monet Suomen merenrantakaupungit ovat tunnettuja idyllisistä kapeista kaduistaan ja kauniista puutaloistaan. Ne ovat myös historiallisesti merkittäviä entisajan kauppapaikkoja, jotka saivat vaikutteita muun muassa Ruotsista ja Venäjältä. Kaupungeissa on asunut paljon kalastajia ja merimiehiä, joista muistutuksena ovat useissa Suomen rannikkokaupungeissa sijaitsevat merimuseot. Museoista löytyy vanhoja kirjeitä ja valokuvia, jotka antavat hyvän kuvan entisajan elämästä rannikkokaupungeissa.

Suomen rannikkokaupungit