Siirry suoraan sisältöön

Uudenkaupungin uusi elämä

  • tehnyt

Vaikka Uusikaupunki on kooltaan suhteellisen pieni, on se noussut erittäin laajaan kansalliseen tunnettavuuteen. Kaupungin 15 390 asukkaan määrään nähden on tapahtunut raju muutos, kun teollisuus on alkanut porskuttaa uudella tavalla eteenpäin. Alueen tulevaisuus näyttää kaiken kaikkiaan erittäin valoisalta.

Rannikolla sijaitseva Uusikaupunki on noussut eläväisyydessään aivan uudelle tasolle, kun paikkakunnan teollisuus on saanut aivan uudenlaista nostetta. Saksalaisen luksusmerkki Mercedes-Benzin autoja valmistava Valmet Automotive on kasvattanut toimintaa todella korkeille mittasuhteille, mikä näkyy esimerkiksi jatkuvien rekrytointien tarpeellisuutena. Syksyllä tehtaalle on palkattu satoja henkilöitä, mutta seuraavalle kierrokselle on arvioitu, että rekrytointitarve on jopa tuhannelle henkilölle.

Asunnot menevät saman tien

Uudenkaupungin autotehtaan menestys näkyy niin ikään kaupungin muilla osa-alueilla. Asunnot menevät kuin kuumille kiville, sillä kauppaa syntyy jatkuvasti. Toimituksen saamien tietojen mukaan vuokralle tarjottavat kohteet menevät välittömästi, joten se onkin erittäin otollinen kohde esimerkiksi asuntosijoittamisen kannalta. Paikalle rakennetaankin tällä hetkellä moduuliasuntoja, jotka ovat liikuteltavia asuinpaikkoja.

Alueen hintataso onkin edelleen kohtuullinen, sillä asuntoja saa halvimmillaan muutamilla kymmenillä tuhansilla. Kohtuulliset asumiskustannukset mahdollistavatkin, että ihmisten on mahdollista elää hyvää elintasoa ja maksaa kohtuullista hintaa vuokra-asunnoista.

Palvelut paranevat

Sievästä puutaloalueestaan tunnetun Uudenkaupungin työtilanteen kohentuessa kaupunki voi myös nauttia lisääntyneistä verotuloista. Vaikka palveluja täytyykin tarjota niin päiväkotien kuin terveyspalveluiden muodossa, saa alue siitä hyödyt moninkertaisesti. Tämä luonnonkaunis seutukunta oli ennen hyvinkin riippuvainen mökkiläisistä, jotka piristävät kesäkautta. Tilanne on kuitenkin muuttunut, kun tehdas on tuonut uutta eloa katukuvaan ja ostovoimaisia asukkaita, jotka käyttävät mielellään paikallisia palveluita ympäri vuoden.

Töitä ei tule pelkästään tehtaalle, vaan välillisiä työpaikkoja syntyy muun muassa paikallisiin ravintoloihin, kauppoihin ja kahviloihin. Jokainen alueella kulutettu euro luokin monia uusia uramahdollisuuksia, joihin voi työllistää sopivia kandidaatteja.