Siirry suoraan sisältöön

Kuvankaunis Kaskinen

  • tehnyt

Kaskinen on pieni, 1300 asukkaan rannikkokaupunki Pohjanmaalla. Se onkin väkiluvultaan Suomen pienin kunta, ja pinta-alaltaan toiseksi pienin, heti Kauniaisen jälkeen. Kauneutta, idyllisyyttä ja tunnelmallisuutta tästä pienestä pitäjästä ei kuitenkaan puutu. Ehkäpä tunnetuin Kaskisten tapahtuma on vuosittain järjestettävät Kaskisten Kalamarkkinat. Tapahtumia löytyy kuitenkin näin pieneksi paikaksi yllättävän paljon, ympäri vuoden, ja kaikki tapahtumat pääsetkin katsomaan Kaskisten Kaupungin sivulta.

Mikä tekee Kaskisesta vierailun arvoisen?

Tästä kuvankauniista, pienestä rannikkokaupungista löytyy myös idyllisen tunnelmallinen ravintola nimeltä Sininen hetki. Luonnollisesti kauneinta kaupungissa on meren ranta, ja unelma onkin omistaa vene ja venepaikka Kaskisista. Sijainniltaan Kaskisista on lyhyt hieman isompaan pitäjään, Kristiinankaupunkiin. Tämäkin on kuitenkin melko pieni, joten jos suurempiin kaupunkeihin halajaa, on syytä suunnata Vaasaan tai Seinäjoelle. Vaasaan on matkaa Kaskisista vaivaiset 82km, kun taas Seinäjoelle ajomatka kestää noin 1,5 tuntia, matkan ollessa 94km.

Kaskinen on niin kaunis, että sen pienet ja idylliset kalastuslaiturit ja satamat ovat innoittaneet myös taidemaalareita paikalle. Kauniimpia ovat kesäillat laiturin nokassa nautiskellen ilta-auringosta ja vaikkapa herkullisesta piknikistä vaikkapa mansikoiden, patongin, viinirypäleiden ja kuplivan juoman kera. Talot ovat suurimmaksi osaksi vanhoja puutaloja punaisin tai pastellinvärisin maalein. Jos et siis ole maalaamisen ystävä, voit ikuistaa kauniit kujat ja talot valokuvin, tai vaihtoehtoisesti vain ihastellen niitä ja eläen hetkessä.

Kannattaa ehdottomasti käydä myös Kaskisten Majakalla. Muita mahtavia vinkkejä nähtävyyksistä, sekä idyllisistä majapaikoista sekä ravintoloista löytyy myös Visit Kaskisten sivuilta. Vaikka tarjontaa paikkakunnalla ei ole määrällisesti paljoa, on laatu ja viihtyvyys kuitenkin hyvä. Talvella lähistöltä löytyy jopa laskettelukeskuksia, nimittäin Snowpark Parra Teuvalta, sekä Sotkanrinteet Kauhajoelta.

Puutalo Kaskisissa

Kaksikielisyys kunniaan

Kuten suuri osa länsirannikon kaupungeista ja kunnista, on Kaskinenkin kaksikielinen. Enemmistö asukkaista puhuu kuitenkin suomea. Ruotsinkielisiä on Kaskisissa noin 29%. Ihmiset ovat kuitenkin ystävällisiä, joten vaikka ei ruotsin kieli olisikaan hallussa, onnistuu kommunikaatio kuitenkin aina jollain tavalla. Suosittelenkin omasta kokemuksesta lämpimästä suuntaamaan vaikkapa lyhyen kesälomareissun Kaskisiin. Se on kiva paikka vierailulle vaikka vain yhdenkin päivän päiväretken ajan.