Siirry suoraan sisältöön

Merellinen superviikonloppu Kotkassa

  • tehnyt
Merellinen superviikonloppu Kotkassa

Muutama viikko sitten Kotkassa järjesttiin oikein yleisötapahtumien ilotulitus, sillä kaupungissa oli samaan aikaan sunnuntaihin asti maan suurimpien yleisötapahtumien joukkoon kuuluva Meripäivät sekä jo vuodesta 1956 järjestetty Tall Ships’ Races. Luvassa olikin siis viihdettä maamme eturivin artistien johdolla, merellistä tunnelmaa purjelaivojen sekä yhdessä oloa erilaisten taidetapahtumien ja esiintymisien siivittämänä ympäri kaupunkia tapahtuvassa Katu elää-satama soi! tapahtumassa. Täällä kauniiden puistojen pikkukaupungissa järjestettävä superviikonloppu oli ehdottomasti tämän kesän kärkipäähän kuuluvien tapahtumien joukossa. Olemme nyt keränneet tähän muutamia kohokohtia molemmista tapahtumista ja kaikkea löytyi jälleen ihan kaikille, vauvasta vaariin!

Meripäivät

kotkanmeripäivät

Meripäivä-festareiden pääesiintyjiin kuuluviat supersuositut Haloo Helsinki! ja JVG. Lisäksi kantasatamassa sijaitsevan Meripäivä-Areenan lavalle kiipesivät myös Yö, Suvi Teräsniska, Lauri Tähkä ja Jari Sillanpää. Nämä suomalaisen musiikin jättiläiset takasivat sen, että viihdettä riitti aivan koko Meripäivien ajan. Ohjelmaa oli myös järjestetty perheen pienimmille, kuten legendaarisen Simo-taikuri Jokeri Pokeri Box Show, ja ympäri kaupunkia oli siroteltu erilaisia työpajoja, joissa varmasti löytyi mukavia leikkejä ja askarteluita, joista myös varmasti tuli tavattua uusia kivoja kavereita! Luvassa oli Voimamieskisoja, Pellehyppyjä, Juha Vainion laulujen konsertteja, joita tulkitsivat Eino Grön, Hanna Pakarinen ja Emma Salokoski. Kaikkea mahdollista oli siis luvassa maan ja taivaan välitä. Jos vielä kiinnostaa käydä tutustumassa tarjontaan, sen voi tehdä  täältä.

Tall Ships’ Races

KotkaTallships

Suuret purjelaivat pysähtyivät jälleen kerran Kotkan satamakaupungissa, ja tätä olikin kauan jo odotettu! Tall Ships’ raceshan on kansainvälinen nuorisopurjehdustapahtuma, ja ystävyysmielinen kilpailu. Tapahtumaan odotettiin tänä vuonna noin kolmeatuhatta purjehtijaa kahdestakymmenestä eri maasta. Tall Ships’ Races oli siitä hieno tapahtuma, että tänne oli jälleen kerran kaikilla vapaa pääsy, ja tapahtumassa oli mahdollista päästä tutustumaan näihin upeisiin purjelaivoihin myös sisälle. Tämän viikonlopun aikana olikin luvassa upeaa merihenkistä toimintaa, ja harrastajat ja alan ammattilaiset pääsivät jälleen kokontumaan yhteen. Reitti kulki tänä vuonna Ruotsin Halmstadista Kotkaan, jonka jälkeen purjelaivat jatkoivat Turkuun. Turusta Purjelaivat jatkoivat Liettuan suurimpaan satamakaupunkiin Klaipedaan, ja sieltä Puolan Szczeciniin (Stettiniin) asti. Tarkemmin Tall Ship’s Racesin Kotkassa tapahtumaan ohjelmaan pääset tutustumaan täältä.

Tämä superviikonloppu kesti siis sunnuntaihin 16.07.2017 asti, ja ohjelmaa olikin luvassa joka päivälle, ja jos et aikaisemmin ole ollut tällaisessa mukana, niin nyt oli todella hieno mahdollisuus käydä kahdella merellisellä festivaalilla samaan aikaan, ja tekeminen ei varmasti loppunutkaan kesken! Toivomme, että sait tehtyä useita ihania muistoja, jotka lämmittävät vielä pitkälle syksyyn saakka.