Siirry suoraan sisältöön

Nähtävää ja tekemistä Naantalissa

  • tehnyt
Nähtävää ja tekemistä Naantalissa

Naantali on Suomen lomapääkaupunki! Se sijaitsee lähellä Turkua ja sinne pääseekin Turusta monella eri tavalla. Alueelle liikkuu jatkuvasti busseja ja sinne voi matkustaa myös meriteitse, esimerkiksi höyrylaiva Ukko-Pekan kyydissä. Höyrylaiva lähtee Aurajoen varrelta ja merimatkan aikana matkustajat pääsevät ihailemaan Turun saariston kauniita maisemia ja pittoreskeja pitsihuviloita uimamajoineen. Lisäksi Ukko-Pekan kyydissä voi lounastaa tai illallistaa ja tarjolla on myös erilaisia virvokkeita.

Naantalissa saaristo on lähellä ja todella helposti saavutettavissa. Naantalin vanhasta kaupungista pääsee saaristoon aivan muutamassa hetkessä. Naantali kuuluu myös suosittuun Saariston Rengastiehen.

Naantalin vanha kaupunki on kaunis ja rauhaisa. Naantalin katukiviä onkin aikojen saatossa kulkenut jos minkälaista kulkijaa: katuja ovat tallanneet muun muassa birgittalaisnunnat, sukankutojat, kuvernöörit, porvarit ja presidentit. Vanhan Naantalin kiertely ja tutkiminen vievätkin matkustajan unohtumattomille tarinapoluille suoraan menneisyyteen.

Luostarielämää

Vanhassa kaupungissa on mahdollista eläytyä keskiajan birgittalaisnunnan elämään. Se onnistuu opastetulla kierroksella, jossa ryhmä johdatetaan suoraan 1400-luvun luostarin tunnelmiin. Oppaan johdolla voi laulaa samoja liturgisia sävelmiä, joita sisaret ovat laulaneet yli 500 vuotta sitten. Lisäksi syvennytään myös birgittalaisluostarin arkeen, ja tämä tehdään tutkimustietoihin nojaten. Tämän opastetun kierroksen lisäksi Naantalissa on mahdollisuus osallistua myös kierrokseen, jossa tutustutaan tarkemmin alueen luostarielämään keskiajalla ja 1500-luvulla. Tällä kierroksella turisti pääsee tutustumaan Naantalin luostarikirkkoon ja Naantalin museoon, jossa on nähtävissä esimerkiksi Birgittalaisluostarin pienoismalli.

nunna luostarissa

Naantalissa, Luonnonmaan saaressa sijaitsee Kultaranta. Se on Suomen tasavallan presidentin kesäasunto. Huvilatila on pinta-alaltaan jopa 54 hehtaaria ja se koostuu useista puistoista, rakennuksista ja eri kasvihuoneista. Matkailijat pääsevät kesäisin tutustumaan muoto-sekä hyötypuutarhaan. Kultarannan päärakennus, jylhä graniittilinna Villa Kultaranta sijaitsee huvilatilan korkeimmalla paikalla. Sinne tasavallan presidentti perheineen saapuu viettämään kesää kesäkuun alussa ja poistuu elokuun puolivälin paikkeilla. Joka vuosi Kultarannassa käy noin 18 000 vierailijaa.

Tekemistä lapsiperheille

Lapsiperheille Naantalissa on paljon tekemistä. Legendaarinen Muumimaailma joka ei sen suuremmin esittelyitä kaipaa, sijaitsee Naantalissa. Muumimaailman kohderyhmää ovat aivan perheen pienimmät. Hiukan isommille, alakouluikäisille lapsille on tarjolla suuren seikkailun tuntua Seikkailupelisaari Väskessä. Väski on avoinna kesäaikaan joka päivä klo 11-18 välisenä aikana. Seikkailu alkaa jo matkalla saareen: kaljaasi nimeltä Marina kuljettaa seikkailijat edes ja takaisin. Lapsiperheitä miellyttää varmasti myös kierrokset Risto Räppääjä -elokuvien jalanjäljillä. Tämä kierros johdattaa vieraat elokuvien oikeille kuvauspaikoille. Vanhaa Alpo-kissaa etsitään kierroksen aikana Naantalin vanhan kaupungin kaduilta ja pieniltä kujilta. Kierrokset ovat opastettuja ja ne kestävät noin tunnin verran. Ne on suunniteltu noin 5-15-vuotiaille lapsille ja tietenkin kaikille lapsenmielisille.

Näiden nähtävyyksien ja opastettujen kierrosten lisäksi Naantali pursuilee tehtävää ja nähtävää, joten lomakohteeksi kannattaakin ottaa Turun saariston alue; tekemistä riittää jopa viikoiksi!