Saariston rengastie moottoripyörällä on oiva kesälomareissu

  • tehnyt
Saariston rengastie moottoripyörällä on oiva kesälomareissu

Turun saariston rengastie on kerrassaan upea reitti, joka kulkee mitä kauniimmissa maisemissa. Reittiä pääsee kulkemaan muun muassa moottoripyörällä ja onpa moottoripyörä helppo ottaa mukaan vaikkapa lautalle. Saariston rengastie moottoripyörällä vaatii aina vähintään muutaman päivän matkustamista. Onkin järkevää varata reissuun useampi päivä tai vaikka jopa kokonainen viikko. Kannattaa miettiä myös, mitä paikkoja haluaa nähdä erityisesti. Reitin voi määrittää helposti sen mukaan.

Saariston rengastie moottoripyörällä sisältää matkustusta niin tietä pitkin, lauttamatkoja kuin lossilla matkaamista. Tämä kaikki riippuu kuitenkin siitä, millaisen reitin itse valitsee. Sen vuoksi onkin syytä tutkia karttaa ja mahdollisia reittivaihtoehtoja hieman tarkemmin.

Turku aloituspisteenä

Saariston Rengastien kiertämisen voi aloittaa helposti esimerkiksi Turusta. Tällöin Turun saaristo ja muut alueen paikoista tulevat tutuksi. Toisaalta taas Turusta on helppo lähteä moneen eri suuntaan. Turku onkin Rengastien alueen suurin kaupunki, joten se on hyvä valinta reitin aloituspisteeksi.

Kun tavoitteena on kulkea Saariston rengastie moottoripyörällä, voi silloin lähteä kiertämään ensin suuria maanteitä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Turusta lähdetään joko pohjoiseen päin tai etelään päin kohti Kaarinaa. Reitin voi kiertää molempiin suuntiin, joten suunnalla ei sinällään ole mitään merkitystä.

Mielenkiintoisia kohteita reitin varrella

Saariston Rengastien varrella on monia mielenkiintoisia kohteita, joissa kannattaa ehdottomasti pysähtyä ja jopa yöpyä. Esimerkiksi nämä ovat tutustumisen arvoisia kohteita:

  • Taivassalo ja sen lintubongauskohteet
  • Iniön saari
  • Nauvo ja Korppoo

Lautat ja lossit

Lautat ja lossit palvelevat matkailijoita Rengastiellä. Jos Turun Saariston Rengastie ja erityisesti sen saaret kiinnostavat, on lautan tai lossin käyttäminen välttämätöntä. Moottoripyörän saa ottaa mukaan kaikille lautoille ja losseihin, joten moottoripyöräilijä pääsee helposti matkustamaan saarelta toiselle ilman huolia pyörästä.

Useimmat lautoista ja losseista liikennöivät usein ja nopealla aikataululla. Turun Saariston Rengastie ja sen kohteet ovat sen verran lähekkäin toisiaan, että matkustusaikakaan ei ole pitkä. Lautoille ja losseihin sopii tietty määrä ajoneuvoja ja ihmisiä, joten voi olla, että matkustaja ei pääse heti ensimmäiseen lauttaan tai lossiin. Silloin tulee vain jäädä odottamaan seuraavaa.