Tekemistä Turussa lapsille

  • tehnyt
Suomalaista rannikkoseutua

Tekemistä Turussa lapsille on helppo löytää, sillä Turku on lapsiystävällinen kaupunki. Koko perheelle tarkoitettuja tapahtumia järjestetään tasaisesti läpi vuoden. Sen lisäksi kaupungista löytyy monia lapsille tarkoitettuja ajanviettopaikkoja, joissa lapset voivat leikkiä ja nauttia toistensa seurasta. Turku on vanha kaupunki, jossa on säilynyt paljon esimerkiksi keskiaikaisia rakennuksia. Niiden yhteydessä järjestetään paljon lapsille tarkoitettuja tapahtumia, joissa lapset voivat tutustua kaupungin mielenkiintoiseen historiaan.

Tekemistä Turussa lapsille saaristossa

Hauskaa tekemistä Turussa on riittämiin, sillä siitä pitää huolen kaupungin monipuolinen tarjonta. Turku on rannikkokaupunki, joten maailmankuulu Suomen saaristo on aivan käden ulottuvilla. Saaristossa on mahdollista käydä risteilyllä tai vaikkapa luontoretkellä sen lukemattomissa saarissa. Erilaisia saaristoristeilyä on useita ja lähtöjä on useita joka päivä. Risteilyllä pääsee näkemään Turun lähialueen luonnonkauniin saariston helposti ja kätevästi.

Turun saaristoon on mahdollista tehdä myös retkiä, sillä alueen noin 20 000 saarta mahdollistavat todellisen luontoelämyksen. Useisiin saariin pääsee myös autolla, joten risteily ei ole pakollista. Autolla pääsee helpommin matkustamaan ja samalla voi yöpyä teltassa tai jossakin leirintäalueella. Sieltä on mahdollista myös vuokrata mökki, jossa voi nauttia komeista saaristomaisemista esimerkiksi saunan terassilta.

Hauskaa tekemistä Turussa koko perheelle

Luontoretkien lisäksi tekemistä Turussa lapsille riittää monella muullakin tapaa. Turun linna on keskiajalla valmistettu linnoitus, joka on varmasti mielenkiintoinen kohde kaikille lapsille. Siellä mielikuvitus pääsee laukkaamaan ja alueella järjestetään opastettuja kierroksia. Turun linna sijaitsee aivan Turun keskustan lähettyville, joten paikalle pääsee helposti. Nähtävää on paljon, joten perheellisten kannattaa varata aikaa riittävästi, jos haluaa tutustua koko linnaan rauhassa.

Keskiaikainen teema kiehtoo kaikkia ja se tarjoaa tekemistä Turussa lapsille useammaksi päiväksi. Jos Turun linna on jo tuttu kohde, perheen kanssa voi tutustua myös esimerkiksi keskiaikaisiin markkinoihin. Niitä järjestetään Turussa varsinkin kesäisin, joten silloin kannattaa olla valppaana ja tutustua markkinoiden aikatauluihin lähemmin.

Keskiaikaisuus kiehtoo ja näkyy joka puolella

Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ovat suoranaisia keskiajan faneja. Keskiaika on kieltämättä hyvin kiehtova ajanjakso ihmiskunnan historiassa ritareineen ja myytteineen. Siitä otetaan vaikutteita niin musiikkiin, taiteeseen kuin televisiosarjoihin. Esimerkiksi UFC on sellainen laji, jonka kilpailijat haluavat esittää jotain perinteistä keskiajan hahmoa. Vaikka keskiaika näytetään yleensä hyvin sotaisena ja synkkänä aikana, siinä oli myös paljon valoa ja positiivisuutta.

Turku on monella tapaa yksi tärkeimpiä suomalaisia kaupunkeja, jossa voi vielä aistia keskiajan tunnelmaa. Turun linna on tästä tietysti selkein esimerkki, mutta kaupunki tarjoaa sen lisäksi paljon muutakin. Sillä oli merkittävä asema Suomen ja Ruotsin keskiaikaisessa yhteiskunnassa: olihan kaupunki tuolloin yksi suurimpia Skandinaviassa.

Tekemistä Turussa lapsille ympäri vuoden

Turun alueella on paljon mahdollisuuksia lapsiperheille viettää laadukasta aikaa erilaisten palveluiden parissa myös talvisin. Lähialueilta löytyy paljon mielenkiintoista ja esimerkiksi tekemistä Naantalissa ei tarvitse kauan etsiä. Se on vanha keskiaikainen kaupunki, joten keskiajasta kiinnostuneille nähtävää riittää. Arkkitehtuuriltaan se on keskiajalle tyypillinen kivikirkko ja siellä järjestetään helmikuussa muun muassa musiikkitapahtuma Talvikonsertit.

Vaikka kesä on ylivoimaisesti paras aika vierailla Turussa, myös talvisin siellä on paljon nähtävää. Kaupungissa on useita kirkkoja ja museoita, joissa järjestetään mielenkiintoisia näyttelyitä. Aboa Vetus ja Ars Nova ovat museoita, joissa voi nähdä Turun historiaa sisätiloissa.

Tekemistä Turussa lapsille ei tarvitse kauaa miettiä, sillä kaupunki on täynnä mahdollisuuksia. Luontoretket saaristoon aiheuttavat varmasti iloa lasten keskuudessa. Samalla vanhemmat pääsevät nauttimaan upeasta luonnosta ja rauhoittumaan sen keskellä. Turussa sijaitsevat museot antavat kaikille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen historiaan. Lisäksi keskiaikaisia nähtävyyksiä on pienen ajomatkan päässä, joten nähtävää riittää varsin mainiosti.